Handige uitbreidingen

Zet uw schoolsite in om uw school duidelijk te profileren. Handige uitbreidingen vergroten de functies van de website.
Communiceer, plan en presenteer. Bekijk het ruime aanbod van uitbreidingen:

Documenten

Nieuwsbrieven, schoolgids, jaarkalender en allerhande protocollen en verslagen. U kunt eenvoudig een mappenstructuur aanmaken en deze vullen met uw documenten. Het CMS biedt verschillende mogelijkheden om de documenten op de website aan te bieden.

Naar keuze kunt u het CMS instellen dat bepaalde documenten automatisch zichtbaar zijn, zodra u een document naar de website stuurt. Handig toch?

Formulieren

Formulieren zijn handige hulpmiddelen om snel informatie te verzamelen. Geen briefjes meer mee naar huis, die weer ingeleverd moeten worden (of zijn kwijtgeraakt...). Plaats direct op de schoolsite een formulier. De formulier extensie laat u met klik en sleep snel een formulier in elkaar zetten. Er is keuze uit een ruime hoeveelheid formuliervelden.

De opgestuurde gegevens worden veilig bewaard en u kunt ze in een rapport presenteren en delen. Contactformulier, opgaveformulieren, enqûetes etc.
Een mailfunctie geeft direct bericht wanneer er een formulier wordt verzonden.
Aan ieder formulier kunt u een thema koppelen om het formulier in uw huisstijl te presenteren.

Tussenschoolse opvang

De TSO uitbreiding heeft een eigen naam: Overblijven!
Deze app regelt en automatiseert voor een deel het overblijfbeheer. Via de webapp kunnen ouders zich registreren en hun kinderen opgeven voor overblijven.
Ook kunnen ouders zich aanmelden als overblijfhulpouder. Overblijven is direct gekoppeld aan de schoolwebsite.

Met de webapp kunnen ouders overblijftegoeden of jaarabonnementen kopen en afrekenen met iDEAL. De app is heel flexibel opgezet, de overblijfcoördinator kan zelf bepalen hoe de overblijfdiensten heten, de kosten, de groepsindelingen en koppeling met de jaargroepen etc.
Er zit ook een slimme roosterfunctie in. Hiermee kan de overblijfcoördinator de overblijfouders voor weken vooruit inplannen. Het rooster houdt rekening met de voorkeuren van de overblijfouders en de frequentie van overblijven. Vakanties en vrije dagen worden automatisch in het rooster zichtbaar.

De overblijfapp genereert ook dagelijks de overblijflijsten, waarop per overblijfgroep de namen van de kinderen staan, eventuele bijzonderheden en wie de overblijfouders zijn.
Het systeem houdt automatisch de overblijftegoeden van de ouders bij, en geeft melding aan de ouders wanneer er weer tegoeden moeten worden bijbesteld.
Een zeer uitgebreide app. Vraag gerust om een presentatie bij u op school, wanneer u interesse heeft!

Gespreksplanner (Diplr)

Ieder jaar opnieuw vinden er oudergesprekken plaats. Scholen kennen veel systemen om de ouders zich te laten opgeven en om de ouders in te roosteren.
Diplr is de gespreksplanner van Claros School CMS. Met Diplr plant u een gespreksronde, de dagen/dagdelen, gesprekstijden en pauzemomenten. Leerkrachten kunnen naderhand het rooster nog naar eigen behoefte aanpassen.
Bijvoorbeeld een andere indeling van pauzeblokken of voor bepaalde ouders een dubbel gespreksblok.
Diplr wordt actief op de door u ingegeven datum en stuurt ouders een uitnodiging om zich in te schrijven. Inschrijven gebeurt via de website.
Diplr kent twee manieren van inschrijven: 1. Ouders kiezen zelf een tijd voor hun groep(en). Vol is vol. of 2. Ouders kiezen aleen een dag/dagdeel en keuze voor vroeg of laat. In dit geval zal Diplr, nadat de inschrijfperiode is verlopen, automatisch de ouders inplannen. Hierbij wordt goed rekening gehouden met broertjes en zusjes.

Na de indeling en controle stuurt Diplr iedere ouder een uitnodiging met de gekozen of toegewezen tijd en datum voor een oudergesprek.
Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op.

Wilt u meer weten over het Claros School CMS?

Vraag nu een presentatie aan of neem contact op voor meer informatie.

Claros School CMS- helder voor iedereen.
Claros School CMS - Uw school online C-2018 - Disclaimer en Algemene Voorwaarden